Recticel

 

 

Recticel Insulation Nederland is gevestigd in Kesteren. In België worden de duurzame isolatieproducten en -concepten geproduceerd zoals Powerwall®, Eurowall®, Powerdeck®, Powerroof®, Eurofloor® en Eurothane® G. Al deze producten dragen bij tot een aanzienlijke energiebesparing in bouwprojecten en verhogen het comfort van de eindgebruiker. Dit met de grootste zorg voor kwaliteit, mens en milieu.

Recticel Insulation maakt deel uit van een Belgische groep met een sterke Europese dimensie, met meer dan 100 vestigingen, verspreid over 27 landen. Als producent van polyurethaanschuimproducten hecht Recticel veel belang aan vernieuwing en technologische vooruitgang. Recticel maakt schuimvullingen voor zitmeubelen, matrassen en lattenbodems van topmerken, isolatieproducten van hoge kwaliteit, interieurcomfort voor auto’s en allerlei producten voor industriële en huishoudelijke toepassingen.

Alle Recticel® isolatieproducten zijn Keymark gecertificeerd. Het Keymark is een Europees kwaliteitslabel dat aan producten van producenten wordt toegekend door erkende, onafhankelijke experts.

Recticel Insulation ligt aan de basis van de Massief Passief bouwvisie. Deze bouwmethodiek combineert alle ecologische en economische voordelen van een passiefhuis met de duurzaamheid van een traditionele woning in baksteen en harde isolatieplaten in polyurethaan. Het multifunctionele gebouw Nimmerdor in Grijpskerke (voor meer informatie over dit project klik hier), Zeeland, is gebouwd volgens deze Massief Passief bouwvisie en heeft de Passief Bouwen Award 2012 gewonnen. Voor informatie hierover klik hier

Massief Passiefhuis
Een massief passiefhuis (voor informatie over een massief passief gebouwde woning klik hier) combineert alle ecologische en economische voordelen van een passiefhuis met de duurzaamheid van een traditionele woning in baksteen en harde isolatieplaten in polyurethaan. Bij een massief passiefhuis vertrekt men steeds van een klassieke bouwconstructie, waarbij de keuze voor de bouwmaterialen uiterst belangrijk is. Zo worden voor zowel de binnen – als buitenwanden steeds massieve materialen gebruikt.

De voordelen van massief passiefbouwen
* Forse energiebesparing
* Veel lagere energienota’s
* Hoog wooncomfort
* Duurzaamheid van traditionele woning in baksteen, cellenbeton, kalkzandsteen, beton
* De aannemers werken sneller, want ze zijn meer vertrouwd met traditioneel metselwerk
* Ecologisch alternatief met lokale grondstof, productie en verwerking
* Positieve invloed op dynamische gedrag van de woning
* Uitstekende akoestische waarden

Recticel Insulation, ultradunne isolatieplaten voor elk materiaal
Bij de keuze van het type isolatiemateriaal houdt u rekening met heel wat aandachtspunten, waarbij de dikte van de isolatie erg belangrijk is. Gelijk hebt u. De isolatie moet natuurlijk optimaal de warmte binnenhouden, maar niet ten koste van uw woonruimte. De ideale oplossing? De isolatieplaten van Recticel Insulation. Ze zijn vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardig PUR en PIR, en zijn ultradun, ongeacht het materiaal waaruit de passiefwoning wordt opgetrokken.

De polyurethaanisolatieplaten van Recticel Insulation zijn ideaal voor massief passiefwoningen:

Powerroof® is een uniek isolatiesysteem voor hellende daken. Hierbij wordt de isolatie als een doorlopende schil op de dakconstructie aangebracht. Ook de muurisolatie (Eurowall®) kan perfect aangesloten worden op het Powerroof® systeem. De isolatieplaten hebben een perfect aansluitende tand- en groefverbinding waardoor een nog betere thermische prestatie verkregen wordt. In combinatie met de Rectivent® onderdakfolie wordt het hele systeem volledig winddicht gemaakt. De unieke Rectifix® schroeven en het eventuele gebruik van de Rectitape® isolatietape maken het plaatje compleet.

Eurowall® spouwisolatie biedt jaar na jaar een uitstekende isolatiewaarde én is ultradun. U verliest dus geen woonruimte in de spouw: erg belangrijk bij het bouwen van een passiefhuis. De platen sluiten ook perfect aan dankzij een slim tand- en groefkliksysteem. Zo creëren we een doorlopende isolatieschil voor een betere winddichtheid en extra energiebesparing.

Eurothane® G is de ideale binnenisolatie. Deze dunne platen met hoge isolatiewaarde zijn makkelijk te monteren. Zo wint u niet alleen heel wat tijd en geld, maar ook ruimte. Bovendien zijn de Eurothane® G isolatieplaten aan één zijde bekleed met gipskarton. U isoleert dus uw binnenmuren en plafonds én ze zijn meteen behang- of schilderklaar. Nog een voordeel: tussen de isolatie en het gipskarton zit al een dampscherm.

Eurothane® Bi-3 is dé duurzame isolatie voor platte daken, dit zowel in combinatie met bitumineuze dakbedekkingen als met dakbedekkingen in kunststof. De hoge isolatiewaarde beperkt de dikte van de platen waardoor de hoogte van het dak beperkt blijft. De platen zijn ook erg licht, uw dak wordt dus nauwelijks belast. U wilt uw platte dak een afschot geven? Dat kan met Eurothane® Bi-3A. Recticel Insulation heeft bovendien nog andere isolatieplaten voor platte daken in haar gamma, zoals Eurothane® Silver en Powerdeck® F. Contacteer ons gerust voor advies: zo bent u altijd zeker van de perfecte isolatieplaat voor uw toepassing.

Eurofloor® vloerisolatie is drukvast. Deze platen zijn bovendien de dunste voor elk isolatieniveau. Omdat ze ook een erg handig formaat hebben en makkelijk te versnijden zijn, gebeurt de montage snel en efficiënt.

Powerwall® buitengevelisolatie (Isofinisch® concept) garandeert een perfect doorlopende isolatieschil zonder energielekken en met een verhoogde brandveiligheid. Daarvoor zorgen het unieke tand- en groefkliksysteem en de duurzame bekleding in aluminium (50µ). Bovendien zijn tal van gevelafwerkingen mogelijk: sidings, steenstrips, pannen, leien, zink, hout en vezelcementplaten.

Contactgegevens:
Recticel Insulation
Postbus 1
4040 DA KESTEREN (NL)
Tel. 0488-489400
Fax 0488-483187
www.recticelinsulation.nl
insulation_info@recticel.com

Neem contact met ons op!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid.
  • Velden met een * zijn verplicht
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.