Wienerberger

 

 

Wienerberger produceert keramische bouwmaterialen met een lange levensduur. Energie-efficiëntie en duurzaamheid bepalen de industriële standaard. Het bedrijf biedt toekomstgerichte bouwmateriaaloplossingen met overtuigende prestaties. Building Material Solutions: de leidraad voor innovatie en vooruitgang. De topmerken Terca (bakstenen & keramische raamdorpels), Porotherm (keramische binnenmuurstenen) en Koramic (keramische dakpannen) vormen een inspiratiebron voor architecten en bouwprofessionals. Dankzij grote kennis van keramische producten is Wienerberger uitgegroeid tot een meedenkend partner voor partijen in de gehele keten. Kijk voor meer informatie op www.wienerberger.nl.

Terca bakstenen
Wienerberger biedt een uitgebreid (internationaal) assortiment kwalitatief hoogwaardige Terca gevelbakstenen in vier typen:
* strengpers (strakke baksteen met vlakke zijden, eventueel voorzien van structuur)
* vormbak (kantige baksteen met een egaal oppervlak)
* handvorm (authentieke baksteen met generfd of grillig oppervlak)
* wasserstrich (onbezande baksteen met ‘gestreken’ oppervlak).

Terca keramische raamdorpels
Naast het afvoeren van (regen)water heeft de keramische raamdorpel een esthetische functie. Door het ruime assortiment, in onverglaasde en verglaasde uitvoering (Touche-serie), en het groot aantal kleuren kunnen onderscheidende kleuraccenten in de gevel worden aangebracht.

Koramic keramische dakpannen
Koramic dakpannen van Wienerberger zijn beschikbaar in vele vormen, kleuren, oppervlaktebehandelingen en formaten. Europees genormeerd, voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Toepasbaar op hellende daken, ronde en gebogen dakvormen of zelfs als gevelbekleding. Wienerberger levert al haar keramische dakpannen met een unieke garantie van dertig jaar op breuksterkte, waterdichtheid en vorstbestendigheid.

Porotherm keramische binnenmuurstenen
Wienerberger biedt onder de naam Porotherm diverse toepassingen keramische binnenmuurstenen:
* Porotherm Poriso, volle hoogwaardige binnenmuurstenen (leverbaar in PorisoStuc en PorisoDeco)
* Porotherm Metselblokken, geperforeerde blokken voor metselwerk
* Porotherm Lijmblokken, geperforeerde blokken voor lijmwerk
* PWS (Porotherm Wall System), prefab binnenmuurelementen
Porotherm keramische binnenmuurstenen zijn natuurproducten met uitstekende fysische eigenschappen. Voor scheur- en krimpvrij bouwen, lichtgewicht en toch ijzersterk. Daarbij zijn keramische binnenmuren kostenefficiënt en snel te bouwen.

Keramisch Passiefbouwconcept
Keramisch Passief bouwen combineert het beste van twee werelden: de energetische voordelen van het passiefconcept en het comfort en de duurzaamheid van het bouwen met baksteen. Daarbij speelt de opbouw van de wanden een belangrijke rol.In Grijpskerke (gemeente Veere) bouwt de Walcherse Bouw Unie een compleet woonzorgcomplex passief. Het binnenspouwblad van het project ‘Nimmerdor’ is uitgevoerd met Porotherm keramische binnenmuurstenen van Wienerberger. Voor de buitengevel koos Architecten alliantie Goes voor Terca Dommelrood gereduceerd van Wienerberger. De ingelegde isolatielaag van Recticel Insulation bestaat uit harde PU-isolatieplaten Eurowall.

Het gebruikte concept Keramisch Passief werd ontwikkeld door Wienerberger, producent van keramische bouwmaterialen en isolatiespecialist Recticel Insulation. Beide partijen deden in België ervaring op met de, ook voor ons land, traditionele bouwmethode met keramiek en harde isolatieplaten in polyurethaan.

Voordelen keramische materialen binnen passiefbouw:
* Keramische materialen zoals baksteen kennen een goede thermische inertie: ze nemen warmte langzaam op en geven deze ook langzaam weer vrij.
* De Porotherm binnenmuurstenen zorgen met hun cellenstructuur voor een extra isolerende laag.
* Bouwen met keramische materialen is laagdrempelig toegankelijk: vertrouwd voor aannemer en architect.
* Keramiek staat voor duurzaamheid: gebakken producten van de hernieuwbare grondstof (klei) gaan lange tijd, tot wel honderden jaren, mee.

Luchtdichtheid en isolatie leveren extra leefruimte
De luchtdichtheid wordt gewaarborgd door de pleisterlaag aan de binnenzijde en aandacht voor kierende materialen zoals deuren. Een minimaal energieverlies is het gevolg. In ‘Nimmerdor’ werd bovendien een PU-isolatielaag toegepast van Eurowall isolatieplaten van Recticel Insulation. Door de gesloten celstructuur ontstaat hoogwaardige isolatie waarmee keramisch goed passief te bouwen is, zonder dat kasteeldikke muren nodig zijn. In combinatie met een minimale luchtspouw van ongeveer 25 mm en de isolerende werking van de Porotherm binnenmuurstenen is het complex bijzonder geïsoleerd met Rc-waarden van minimaal 8,9 m2  K/W waar 6 al vooruitstrevend is. Met slechts 50 cm dikte valt de massieve muuropbouw voor dezelfde isolatiewaarden slank uit vergeleken met passiefopbouw en andere isolatiematerialen. Voor het complex betekent dit een netto oppervlaktewinst van vele vierkante meters.

Contactgegevens:
Wienerberger B.V.
Postbus 144 – 5300 AC Zaltbommel
Hogeweg 95 – 5301 LK Zaltbommel
Tel. 088-1185100
info.nl@wienerberger.com
www.wienerberger.nl

Neem contact met ons op!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid.
  • Velden met een * zijn verplicht
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.