Passiefhuiscentrum
Deelnemers
Architecten
Adviseurs
Uitvoeringspartners
Projecten

Energieneutraal bouwen

Het Passiefhuiscentrum in Deurne, vlak bij Helmond, heeft voor u alle materialen om een energieneutraal huis te bouwen. Om uw huis in aanmerking te laten komen voor een titel als energieneutraal, moet het aan bepaalde bouwnormen voldoen. Wij bieden u de juiste informatie over deze duurzame manier van bouwen. Kom langs en ontdek wat wij voor uw project kunnen betekenen.

Diverse mogelijkheden voor energieneutraal bouwen

Gaat u energieneutraal bouwen? Dan valt uw toekomstige woning onder een aantal etiketten om aan te duiden dat uw woning weinig energie verbruikt, zoals:

 

  • Een nulwoning: deze kan worden gerealiseerd met passiefbouw. Energie die u verbruikt wordt door de woning zelf opgewekt. Dit gebeurt bijvoorbeeld door zonnepanelen.
  • CO₂-neutrale woningen spreken voor zich. Deze huizen verbruiken geen energie. Alles wat u verbruikt bij gebrek aan zon, wordt bij een overschot teruggegeven aan het net, waardoor er een neutrale situatie ontstaat.
  • Passiefhuizen worden ook wel balanswoningen genoemd. Hiermee worden ook woningen bedoeld die net zoveel energie opleveren als dat ze verbruiken.

 

Gaat u dus energieneutraal bouwen? Dan zijn al deze termen op uw huis van toepassing. Bij het Passiefhuiscentrum noemen wij deze bouw ook wel passiefbouw. Om in aanmerking te komen voor een certificaat moet uw woning voldoen aan opgestelde eisen, die u bij ons kunt laten testen. Ook helpen wij u met een concept voor uw passiefhuis.

Wilt u meer weten over ons kenniscentrum? Bel ons op!

Of u nu energieneutraal gaat bouwen of uw bestaande woning volgens deze eisen wilt laten renoveren door bijvoorbeeld passief massief te bouwen: het Passiefhuiscentrum helpt u met uw materiaalkeuze en regelgeving. Vul uw gegevens in op ons contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ook bellen naar 0493 – 32 03 32 of een e-mail sturen naar passiefhuiscentrum@pladeko.nl.

Relevante links

[link]

Neem contact met ons op!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid.
  • Velden met een * zijn verplicht