Notice: Undefined variable: endResult in /var/www/vhosts/passiefhuiscentrum.nl/httpdocs/assets/extras/link-integratie/includes/output-plugin.php on line 79
Passiefhuiscentrum
Deelnemers
Architecten
Adviseurs
Uitvoeringspartners
Projecten

Home » Energieneutraal bouwen

Energieneutraal bouwen

Het Passiefhuiscentrum heeft voor u de materialen om een energieneutraal huis te bouwen. Om uw huis in aanmerking te laten komen voor zo’n titel, moet het aan bepaalde bouwnormen voldoen. Wij bieden u de juiste informatie over passiefbouw. Onder passiefbouw vallen ook andere termen die dezelfde strekking hebben.

Energieneutraal bouwen: Meerdere termen van toepassing

Gaat u energieneutraal bouwen, dan valt uw toekomstige woning onder een aantal etiketten waarmee wordt aangeduid dat uw woning weinig energie verbruikt.

  • Een nulwoning kan worden gerealiseerd met passiefbouw. Energie dat wordt verbruikt wordt door de woning zelf opgewekt. Dit gebeurt bijvoorbeeld door zonnepanelen.
  • Co2 neutrale woningen spreken voor zich. Deze huizen verbruiken geen energie. Alles wat wordt verbruikt bij gebrek aan zon, wordt bij een overschot teruggegeven aan het net, waardoor er een neutrale situatie ontstaat.
  • Passiefhuizen worden ook wel balanswoningen genoemd. Hiermee worden ook woningen bedoeld die net zoveel energie opleveren als dat ze verbruiken.

Gaat u dus energieneutraal bouwen, dan zijn al deze termen op uw huis van toepassing. Bij het Passiefhuiscentrum noemen wij deze bouw ook wel passiefbouw. Om in aanmerking te komen voor een certificaat moet uw woning voldoen aan opgestelde eisen die u bij ons kunt laten testen.

Meer informatie en contact

Of u nu energieneutraal gaat bouwen, of uw bestaande woning volgens deze eisen wilt laten renoveren, het Passiefhuiscentrum helpt u met materiaalkeuze en regelgeving. Vul uw gegevens in op ons contactformulier en wij nemen contact met u op. Wilt u zelf iemand van ons aan de lijn, dan belt u op:0493 – 32 03 32.

Neem contact met ons op!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid.
  • Velden met een * zijn verplicht