Passiefhuiscentrum
Deelnemers
Architecten
Adviseurs
Uitvoeringspartners
Projecten

Passiefhuis

Een passiefhuis betekent lage energiekosten, verwarming door de zon en topisolatie, gerealiseerd door de gespecialiseerde professionals die u als particulier treft bij het Passiefhuiscentrum. Onderzoek en doorontwikkeling hebben geleid tot de gecertificeerde bouw die u bij ons kunt waarmaken.

Passiefhuis: ontstaan en toekomst

Het Passiefhuiscentrum informeert en biedt contact tussen particulier en professional voor de bouw van een passiefhuis. Dit concept ontstond al halverwege de jaren zestig van de vorige eeuw. Het huis werd toen nog niet passiefhuis genoemd en voldeed niet aan alle eisen, maar architecten hadden wel behoefte aan het creëren van woningen die praktisch geen warmtebronnen gebruikten. Uiteindelijk werd er in Duitsland een onderzoek gestart naar een plan dat financiële draagkracht kon vinden op de woningmarkt. Het voldeed ook aan de eis om zo min mogelijk energie te verspillen. Tegenwoordig zijn er maar liefst vijfduizend huizen in Duitsland die de titel passiefhuis mogen dragen. Omliggende landen waaronder Nederland kent ook al dit type huizen. Met het oog op de toekomst zal dit aantal blijven groeien, met de klimaatverandering en de tekorten van onze energiebronnen die in het verschiet liggen.

Meer informatie en contact

Via het Passiefhuiscentrum kunt u uw vragen over een passiefhuis stellen door ons contactformulier in te vullen. Wilt u ook bijdragen aan een beter milieu en minder energiekosten, bel ons op 0493 – 32 03 32.Ons e-mailadres is: passiefhuiscentrum@pladeko.nl.

Relevante links

[link]

Neem contact met ons op!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid.
  • Velden met een * zijn verplicht