Raak Energie advies

Elk gebouw kent zwakke plekken waardoor onnodig warmteverlies optreedt. Denk aan daken, schoorstenen, deuren en kozijnen of onvoldoende of slecht aangebrachte isolatie.
Raak Energie advies werkt met een infraroodsysteem dat via thermografische foto’s precies laat zien waar eventuele koudebruggen, vochtproblemen, isolatie gebreken of luchtlekkages in de constructie voorkomen. Thermografisch onderzoek toont dus zichtbaar bewijs van energieverspilling maar laat ook verborgen lekkages zien. Thermografische foto’s vertellen de mogelijke oorzaak van vochtdoorslag en traceren nauwkeurig water- elektra- vloerverwarming- en verwarmingsleidingen. Thermografisch onderzoek is dus een ideaal middel om snel te constateren en gericht reparatiewerk uit te voeren of met de vergaarde gegevens een passend energiebesparingsadvies uit te brengen.
Dit voor zowel een particulier als een zakelijke vastgoed eigenaar.

Energieverliezen die normaal niet zichtbaar zijn worden duidelijk op de foto vastgelegd en in een rapportage verwerkt. Tevens adviseren wij de beste manier om het ontdekte probleem op te lossen. Voor het uitvoeren van gebouwthermografie hebben wij specialistische opleidingen gevolgd om snel een juiste en goede diagnose te stellen en zijn hiervoor ook gecertificeerd zowel voor bouwkundige als civiele thermografie (level 1 en level 2 niveau). Overigens kunnen wij de thermografie-inspectie nog uitbreiden met een Blowerdoor meting. De Blowerdoor brengt de woning in onder- of overdruk en bepaalt hierdoor de luchtdichtheid van de woning. De thermische camera traceert praktisch elke luchtlekkage. Denk aan lekkages langs deuren en kozijnen, tochtstrippen en naden en kieren in de constructie. De camera maakt zelfs lekkages zichtbaar achter stucwerk of behang.

Uit onderzoeken de afgelopen jaren bleek dat meer dan 40% van de nieuwbouwwoningen niet voldoet aan het bouwbesluit en de wettelijk voorgeschreven isolatie en luchtdichting. Hierin zit dan ook een groot potentieel aan energiebesparing. Van bestaande woningen en bedrijfspanden zijn geen cijfers bekend, maar naar alle waarschijnlijkheid is de isolatiedichtheid hier drastisch minder dan in nieuwe gebouwen.

Raak Energie advies is er voor al uw informatie over energiebesparende oplossingen, zonne-energie, blowerdoor metingen, luchtdichtheidsmetingen, thermografie, warmtebeeldopname, thermografische inspectie, reflectografie, dummideur metingen, opblaas proeven, ventilatie metingen, consultancy, infrarood opname, gebouw thermografie, thermografie voor koelcellen, energie rapportage, cv-advies, energiecertificaten, energielabels, isoaltie, opsporen van koudebruggen en warmtelekkages, comfortklachten opsporen, energierenovaties, infrarood thermografie, gebouwenthermografie en begeleiding van projecten.

Contactgegevens:
Raak Energie advies
de heer Marcel Nooijen
De Beverspijken 15
5221 EE ‘s-Hertogenbosch
Tel. 073-6315750
Fax 073-6314489
Mobiel 06-10151492
info@raakenergie.nl
www.raakenergie.nl

 

Neem contact met ons op!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid.
  • Velden met een * zijn verplicht